Tentoonstelling Nederland op zijn breedst verlengd t/m 11 juni

LEEK – Wegens groot succes is de solotentoonstelling van Marius van Dokkum, met als titel; ‘Nederland op zijn breedst’,  met twee weken verlengd.

Tot en met 11 juni is in Museum Nienoord een bijzondere selectie van originele schilderijen en aquarellen van Marius van Dokkum te zien. Er is een selectie gemaakt uit de zeer uitgebreide en gevarieerde verzameling.

Voor groepen, verenigingen, schildersclubs etc. is er de mogelijkheid om een gids te reserveren voor een toelichting op de tentoongestelde schilderijen. U kunt telefonisch of per email reserveren. De rondleiding duurt een uur en voor de gids betaalt u 15,00.

Weinig Nederlandse schilders treffen Nederland anno Nu zo raak als Marius van Dokkum. Van Dokkum schildert genrestukken zoals we die in de Rijksmusea verwachten: aansprekende Nederlandse landschappen, stadsgezichten en interieurs, bevolkt door mensen die in alle onschuld iets ontroerend, doms of hilarisch veroorzaken. Weinig schilders bewegen zó breed publiek tot ontroering, een glim- of schaterlach als Van Dokkum. Zowel in deze grootse taferelen van het kleine, als in bijvoorbeeld kinderboekillustraties (Opa Jan). Zijn boeken, ansichtkaarten en andere reproducties gaan de hele wereld over. Zijn originelen leent de schilder deze maanden uit aan Museum Nienoord.

Openingstijden:
Van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Ook op 2e Pinksterdag geopend!

Entree
Volwassenen                          € 6,00
Kinderen van 8 tot 14 jaar      € 3,00
Kinderen tot 8 jaar                  gratis
Museumkaart is geldig

Back to top button