Kampioenschap kersenpit spugen op Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK – Zaterdag 6 augustus wordt tussen 10.00 en 16.00 uur de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Er worden allerlei heerlijke etenswaren aangeboden door veel verschillende producenten uit de regio.

Kersenpitspuugwedstrijd
Fruitteeltbedrijf Oudebosch komt met heerlijke, grote en sappige kersen. Vers geplukt in de boomgaard in Niehove. Bovendien organiseert de fruitteler een bijzondere activiteit: een heuse kersenpitspuugwedstrijd! Eet drie lekkere kersen en spuug de pitten uit over de kersenpitbaan. Prijs is elk uur een kilo kersen. Wie de meeste meters gespuugd heeft, wordt Kampioen van het Westerkwartier. De kampioen krijgt aan het eind van de dag een kersenpakket overhandigd door de kersenteler zelf.

Lokale en duurzame producten
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Stempelkaart
De streekproductenmarkt is blij met haar grote groep vaste klanten. Speciaal voor hen is er een stempelkaart. Bij elke aankoop krijgt de klant een stempel op de stempelkaart. Is de kaart vol, dan kan er bij de gezellige koffiekraam gratis twee koppen koffie of thee gedronken worden. Natuurlijk krijgt u er lekkere cake of koek bij!

   
Back to top button