Leek: Geocaches in Oostindie

Leemvallei_OostindieOOSTINDIE – In de nieuwe wijk Oostindie in Leek is een serie geocaches geplaatst, twee in park de Leemvallei en één in park Swaalfkesveld.

Deze geocaches hebben als doel om uitleg te geven over de lokale geschiedenis en een toelichting te geven over de bijzonderheden die de parken herbergen, zoals de zwaluwwand in het Swaalfkesveld en de natuurlijke waterzuivering en kunst in de Leemvallei. Hiermee wordt op een speelse manier de aandacht op de wijk Oostindie gevestigd. Bijkomend voordeel is dat veel geocachers zwerfvuil opruimen en de buurt zo steeds schoner wordt.

 

Geocaching is een buitensport en spel, waarbij gebruik wordt gemaakt van een GPS-ontvanger of telefoon met GPS-functie om ergens ter wereld een zogenaamde cache (verstopplaats) te vinden. Een cache is in het algemeen een kleine waterdichte doos, voorzien van een logboek en de “schat”. Dit zijn ook wel “goodies”, ruilspulletjes die voor kleine kinderen erg leuk kunnen zijn. Na het verstoppen van de schat maakt de plaatser via internet de locatie bekend aan andere geocachers. Anderen kunnen bij het vinden van de schat vaak voorwerpen ruilen en/of toevoegen. In de schat is altijd een logboek aanwezig, waarin de vinder zijn naam achter kan laten.

 

De geocache in het Swaalfkesveld is in januari van dit jaar al geplaatst. Deze is al vaak bezocht en de reacties zijn erg positief. De twee in de Leemvallei zijn onlangs geplaatst.

Back to top button