Automobilist uit Roden negeert stopteken bij alcoholcontrole

Grote verkeerscontrole A7-6 (Small)LEEK – De politie heeft vrijdagnacht bij een alcoholcontrole aan de Diepswal in Leek een 26-jarige automobilist uit Roden aangehouden.

De man negeerde meerdere stoptekens bij een alcoholcontrole en probeerde te ontkomen aan de politie.

De man kon achterhaald worden, maar weigerde in eerste instantie alle medewerking. Hij is aangehouden voor het negeren van een stopteken, maar verzette zich daarbij hevig. Een passagier vond het nodig om de agenten te beledigen. Ook hij is aangehouden en verzette zich daarbij. Op het politiebureau resulteerde de ademanalyse van de bestuurder in 500 μg/l (1,1 promille). Zowel de bestuurder als de 22-jarige passagier uit Peize zijn ingesloten voor verhoor.

Bij de alcoholcontrole in Leek en omgeving moesten in totaal 820 bestuurders blazen. Behalve bovenstaande bestuurder had niemand te veel gedronken. Wel zijn vijf bekeuringen uitgeschreven voor te snel rijden.

Back to top button