Burgemeester bezoekt Koningsspelen in de gemeente Leek

LEEK – Burgemeester Berend Hoekstra brengt op vrijdag 26 april een bezoek aan een aantal Koningsspelen in de gemeente Leek.

De Koningsspelen zijn een vrolijke en gezellige dag voor alle kinderen in het basisonderwijs die ter gelegenheid van de troonswisseling worden georganiseerd. De Koningssportdag vormt het hart van de Koningsspelen en wordt voorafgegaan door een gezond maar bovenal feestelijk Koningsontbijt. Alle basisscholen in de gemeente Leek hebben een programma voor die dag gemaakt.

 

De school die de meest originele Koningspelen van de provincie Groningen organiseert, maakt kans op een ontmoeting met de Koning en Koningin op dinsdag 28 mei als het Koninklijk paar de stad Groningen en het landgoed Nienoord bezoekt. Iedere school kan meedoen door een video- of fotoreportage te sturen naar de burgemeester. Hij kiest één school uit die het meest originele resultaat heeft behaald. De commissaris van de Koning bepaalt vervolgens welke school de meest originele Koningsspelen hebben georganiseerd in de provincie Groningen. Vervolgens kiest de winnende school zelf een groepje leerlingen en één leraar die het Koninklijk paar mag ontmoeten. De deadline voor het insturen van het video- of fotomateriaal naar de gemeente Leek is 15 mei 2013.

Gemeente Leek

   .
Back to top button