Keurmeesters keuren jonge dieren tijdens jongdierendag in Leek

LEEK – Zaterdag 16 september houden de kleindieren verenigingen “t Hollandertje uit Leek en de Sportfokkers uit Roden hun gezamenlijke jongdierendag. Ook dit jaar vind dit evenement plaats bij Otter diercompleet  aan het Lorentzpark 18 in Leek.

Naar verwachting zullen er rond de 100 dieren worden gekeurd. Deze dieren zijn allemaal dit jaar geboren en het zal voor hun de eerste show zijn waar ze aan deelnemen. Voor de fokker is de dag een eerste indicatie wat zijn  fok seizoen heeft voortgebracht en wat de keurmeester er van vind. 3 ervaren keurmeester zullen hun kritische blik werpen op de aanwezige kippen en konijnen. De Jongdierendag is voor een ieder vrij te bezoeken en het is altijd erg leuk om de keurmeesters aan het werk te zien.

Op deze show is een  grote groep Lotharinger konijnen aanwezig waardoor hier zeker een strijd zal zijn tussen de aanwezige fokkers welk dier met de hoogste eer gaat strijken.

Bij de kippen zal de Ko Shamo een opvallende verschijning zijn . Deze hoog opgerichte kip met zijn kale borst is oorspronkelijk als vechthoen gefokt maar wordt nu gehouden vanwege zijn aparte uiterlijk . De aanvang van de keuring is 11.00 uur.

Back to top button