Oktober kindermaand bij museum Nienoord

LEEK – In oktober vindt in heel  Groningen Oktober Kindermaand plaats. Deelnemende musea, theaters, bibliotheken en muziekscholen openen hun deuren voor leuke en inspirerende activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Thema van de kindermaand is Griezelen. Ook Museum Nienoord doet hier aan mee met een heel divers programma.

Zondag 1 en 22 oktober Griezelen op zolder.
Hennie de Heks vertelt griezelverhalen voor kinderen van 4 tot 9 jaar

Zondag 8 oktober Knutselen met schelpen
Kinderen brengen onder begeleiding een bezoek aan de Schelpengrot. Daar doen ze inspiratie op voor hun eigen kunstwerk     aan de hand van de legende over Het meisje van de schelpengrot. Vervolgens maken ze onder begeleiding een mozaïek van schelpen en steentjes in gips. De kunstwerken kunnen na kort drogen mee naar huis. Voor kinderen van 4 tot 9 jaar.

Woensdag 18 oktober Puzzeltocht en je eigen familiewapen maken
Kinderen gaan op zoek naar de familiewapens op Nienoord. Een leerzame puzzeltocht. Ridders droegen symbolen op hun wapenschild en helm. Aan de hand van kleuren en symbolen herkende je de ridder. Aan het eind van de puzzeltocht gaan de kinderen het wapen van Nienoord schilderen dat als aandenken mee naar huis genomen kan worden. Voor kinderen van7 tot 12jaar.

Vrijdag 20 oktober rijtuigen en griezelspel
Kinderen brengen onder begeleiding een bezoek aan het rijtuigdepot. Een leerzame rondgang met heel veel koetsen arrensleden en rijtuigen We sluiten af met een groot griezelspel. Voor kinderen van7 tot 12 jaar.

Woensdag 25 oktober griezelportret schilderen
Kinderen gaan op zoek in de Borg naar de portretten van de bewoners van toen. Hoe zagen de bewoners er uit, wat hadden ze aan en waarom. Daarna gaan we een griezelportret schilderen. Voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Als je komt neem dan je stempelkaart mee. Nog geen stempelkaart ontvangen vraag dan bij de kassa naar deze kaart.

Meedoen? Meld u aan via [email protected]. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Volwassenen betalen de normale entree van 6,00 Museumkaart is geldig. We zijn geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00-17.00 uur.

Back to top button