Elf jongeren aangehouden in onderzoek geweld, diefstal en bedreiging

Dodelijk ongeval Bedum-217 (Small)LEEK – De politie heeft in een onderzoek naar openlijke geweldpleging, poging diefstal met geweld, diefstal, bedreiging en intimidatie elf jongeren in de leeftijd van 14 tot 19 jaar uit Leek, Roden en Tolbert aangehouden.

In de eerste drie maanden va 2013 was de groep actief in het centrum van Leek en zorgde daar voor de nodige overlast. Daarnaast zorgden de elf ook voor een gevoel van onveiligheid tijdens het uitgaan. Reden genoeg voor de politie om in actie te komen. Diverse slachtoffers en getuigen werden gehoord. Uiteindelijk werden tien jongens en één meisje aangehouden. De elf zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Twee van hen moeten zich echter wel een aantal voorwaarden houden. Doen ze dit niet dan lopen ze de kans dat ze als nog de cel in gaan. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt en ze zullen zich dan ook voor de (kinder) rechter moeten verantwoorden.

Back to top button