Medailles en NK plaatsen voor Adonis Leek

11mei2013LuciaRoosRixtFabienne (Small) (2)LEEUWARDEN/LEEK – Zaterdag en zondag werden in Leeuwarden de Halve Finales Acrogym gehouden. Zaterdag was het de beurt aan de D/E teams.

Twee teams van Adonis Leek deden hier aan mee. Hun doel was natuurlijk om plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen te bereiken. E-senioren duo Lucia Pool en Roos Jonkman trof een groot aantal deelnemers tegenover zich, maar zij wisten met hun oefening overtuigend een gouden medaille te behalen met een half punt voorsprong op de nummer twee. E-junioren duo Rixt Tuinstra en Fabiënne Vogel mogen ook door naar het NK : zij grepen met hun net naast het brons, maar zetten een mooie score neer. De Nederlandse Kampioenschappen voor de D en E lijn zullen op 8 juni in Oss gehouden worden, en daar mogen deze teams zich dus nogmaals van hun beste kant laten zien. Zondag mocht het C-lijn team van Adonis Leek op de vloer komen. Trio Riëtte Sikkema, Aylene Zijlstra en Emese van Duinen zette een prachtige balans-oefening neer, en door ook een strakke tempo-oefening te draaien wisten ze de vierde plaats te halen: ook voor hen dus een plaats op het NK. Voor de C-lijn is dat op 15 juni in Ahoy in Rotterdam.

Op de foto E-senioren duo Lucia Pool en Roos Jonkman (met gouden medaille) en E-junioren duo Rixt Tuinstra en Fabiënne Vogel

Back to top button