Streetball Masters basketball Tour in Leek afgelast

LEEK – De organisatie van het Streetball Masters event heeft vrijdag bekend gemaakt dat het vanwege te weinig aanmeldingen niet door kan gaan. Het peanutstoernooi vanaf 9.00 uur gaat wel door. De organisatie bedankt iedereen voor de medewerking en hoopt het in de toekomst opnieuw te kunnen organiseren.

Originele bericht
Streetball Masters is de 3×3 basketball Tour van de Nederlandse Basketball Bond (NBB).  In de steden Den Bosch, Zwolle, Amsterdam, Eindhoven, Almere, Breda, Spijkenisse en dus ook in het Groningse Leek worden voorronden gehouden voor het  Nederlands winterkampioenschap.

Op  30 december vindt de Noordelijke voorronde plaats in de Topsporthal van Leek. De organisatie is in handen van de basketbal verenigingen Flying Red uit Roden en B.V.Groningen. Het geheel wordt facilitair ondersteund door het Sportcentrum Leek en de gemeente Leek.

3×3 wedstrijden worden gespeeld op één basket. Een team bestaat uit minimaal 3 spelers en maximaal uit 4 spelers (1 wissel). Een wedstrijdje duurt 12 minuten. Tot voor kort werd deze vorm van basketball alleen outdoor beoefend (pleintjes basketball), maar sinds twee jaar is er in de winter maanden ook een indoor variant.

Sinds 2012 is Sander Lantinga ambassadeur van Streetball Masters. De populaire DJ is behalve een fanatiek radio- en tv-maker ook een enorme basketball-liefhebber. Ook het toernooi in Leek zal omlijst worden met muziek, dans en andere vormen van entertainment.

In Leek wordt er  voor het NK gespeeld in de volgende categorie: Bij de mannen en vrouwen 18+, 18- , 15- en mix 12- . In schrijven kan via www.3x3planet.com en verdere informatie is te verkrijgen via www.basketball.nl/ en  via facebook: Streetball Masters. Daarnaast is er nog een  kosteloos toernooi voor de peanuts (U8, U10 en U12). Opgave via [email protected].

Ook als je zelf niet mee wilt spelen kun je dit evenement bezoeken. Je kunt gratis naar binnen en genieten van snelle acties van een tak van sport die in opkomst is. De internationale basketball bond FIBA is flink in de weer om 3×3 in 2020 als demonstratie sport op de Olympische spelen te presenteren.

   
Back to top button