Nederlandse kampioenschappen jongensturnen in Leek (UPDATE)

NK jongensturnen Leek-1 (1)LEEK –Afgelopen weekend zat het sportcentrum Leek bomvol met turners, en turnminnend publiek. De ½ finale Heren Turnen vond voor de eerste keer in het noorden plaats en met groot succes!

Hoewel de Jongensturnvereniging Leek en Kracht & Vriendschap Groningen heel wat talent hebben moesten zij voorheen altijd een eind reizen voor hun wedstrijden. Vught, Tilburg, het lag niet naast de deur. Afgelopen weekend kwam daar verandering in doordat deze verenigingen de handen in een sloegen en samen met de KNGU de ½ finale mochten organiseren in het sportcentrum te Leek. Voor de verenigingen uit Sittard, Weert en Heerlen even wennen om nu wat verder te moeten rijden. Zij waren echter erg enthousiast toen ze de mooie grote sporthal zagen en waren erg te spreken over de sfeer waardoor de lange reis snel vergeten werd.

Maar liefst 15 wedstrijden vonden plaats, van de allerjongsten (instap) tot en met de senioren. Waarvan een aantal wedstrijden van dergelijk hoog niveau was dat het ging om de plaatsing voor het European Olympic Festival. Mede door een groot aantal enthousiaste vrijwilligers kon dit grote evenement tot een succes gemaakt worden. Zo groot dat er door de KNGU al gesproken wordt dat zij graag volgend jaar één grote  kwart finale in Leek laten plaatsvinden!

Van JTV Leek en Kracht & Vriendschap Groningen deden ook een aantal turners mee. Gijs Voors wist zich helaas niet te plaatsen en ook Juan Schepers mocht op 2 tienden na helaas net niet door naar de finale. Borre Simmers wist wel genoeg punten bij elkaar te turnen en mag nu naar het Nederlands Kampioenschap. Ook Robert Carroll wist zich te plaatsen voor de finale. Mark Mollema had helaas een beetje pech met een val op voltige en had daardoor niet voldoende punten voor een plek in de finale. De finalisten mogen zich aankomend weekend al met de beste turners van Nederland meten. Deze wedstrijden vinden in Almere plaats.

In totaal waren er 350 turners en zo’n 800 man bezoek.

 

Foto’s: Jordi Haverdings InfoLeek

   .
Back to top button