BAM start met bouw 17 woningen in Oostindie Leek

oostindieLEEK – BAM Woningbouw Noord start nog voor de bouwvak met de bouw van 17 eengezinswoningen in project de Populieren in de wijk Oostindie te Leek. De verkoop van dit project verloopt goed, vorige week is het twaalfde koopcontract getekend.

Het project de Populieren bestaat uit een blok van acht en een blok van negen energiezuinige eengezinswoningen aan de Populier in de wijk Oostindie te Leek. Het is een fantastische locatie waarbij groen en water een belangrijke rol spelen. In de wijk is een brede school met kinderopvang, peuterspeelzaal en basisschool. Bovendien is het slechts een kwartiertje fietsen naar het centrum van Leek voor een uitgebreid winkelaanbod en alle overige voorzieningen. Oostindie is een wijk met aandacht voor duurzaamheid. De woningen zijn zo gebouwd dat er minimaal onderhoud nodig is en waarbij hoge eisen zijn gesteld aan isolatie en energiebesparing. Er worden twee woningtypes gerealiseerd, met allen een ruime tuin op het zuidwesten. Het project is in de verkoop bij Bruining en de Reus Makelaars in Leek en Thuis Nieuwbouwmakelaars in Groningen. Medio juli gaan de eerste palen de grond in. Oplevering van de woningen wordt verwacht in het voorjaar van 2014. Meer informatie over het project staat op www.depopulieren.nl

 

Starterslening

Een bijzonderheid bij dit project zijn de startersleningen die door de gemeente Leek worden verstrekt. Er zijn tot nu toe vier startersleningen toegekend, dus er zijn nog drie beschikbaar. Hierbij geldt het principe van ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. De starterslening is een lening waarover de eerste drie jaar geen rente en aflossing betaald hoeft te worden en valt onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De lening is alleen mogelijk voor de 13 tussenwoningen in het project de Populieren. Deze tussenwoningen kosten vanaf € 152.000 v.o.n. In totaal kunnen in het project de Populieren zeven startersleningen worden verstrekt van maximaal € 25.000. Niet alleen jongeren komen in aanmerking voor een starterslening. Iedereen die voor het eerst een huis koopt, kan een aanvraag doen. Voor meer informatie over de starterslening en de bijbehorende regeling, kunt u contact opnemen met de gemeente Leek, de heer Fred Dijkstra (0594) 551515 of met BAM Woningbouw de heer Arjen van der Veen (0512) 36 88 43. Uitgebreide informatie over het bouwproject kunt u vinden op www.depopulieren.nl.

Back to top button