Jubileumtaptoe Zevenhuizen groot succes

PICT8294aklZEVENHUIZEN – Wie over muziek praat in Zevenhuizen komt al gauw op de showband Concordia. De jubilerende vereniging kwam op haar 50-ste verjaardag met een spetterende jubileumtaptoe waaraan tien showbands en twee dansgroepen deelnamen.

Tot 2012 organiseerde Concordia jaarlijks een taptoe als afsluiting van de feestweek, maar slechts enkelen heugen zich nog de tijd dat Concordia buiten de feestweek om een grootse taptoe organiseerde ter afsluiting van het verenigingsjaar. Enig navragen leerde dat in 1975 de laatste avondvullende Taptoe werd georganiseerd.

Na een gezamenlijke presentatie van alle deelnemers aan de Jeugdmiddag die een spetterende presentatien gaven, kwam Melody & Percussionband Wommels op het schitterende taptoeterrein op het sportpark van de korfbalvereniging Sparta.  Muzikanten uit de regio wisselden korpsen af die van verre kwamen. Drumfanfare Vios, Showband Oerterp, Showband Excelcior, Showkorps D.I.N.D.U.A. uit Oldekerd en de Showband Noordenveldwaren brachten in het oog springende optredens.

Speciaal voor de gelegenheid had Concordia 77 meiden, leden van Concordia, oud leden, moeder en een paar vaders. op de been gebracht die in een swingende uitvoering lieten zien dat ze moeiteloos het publiek op de banken en stoelen kan krijgen. Een overweldigend applaus werd hun deel. Spetterend was het optreden van de North Frisian Percussion Corps uit Dokkum. Met dit korps had Concordia de top van musicerend noord Nederland naar Zevenhuizen gehaald. Afsluitend trad voor het massaal toegestroomde publiek het jubilerende Concordia op.

7 september staat het volgende jubileumevent op het programma. Op die dag worden maar liefst 777 muzikanten in Zevenhuizen verwacht die gezamenlijk een mooi muzikaal programma brengen.

Foto’s: Mieneke Zevenberg

Back to top button