CBS De Regenboog winnaar Leerlingenexcursie 2013

Herschaalde kopie van de Regenboog_0014 (Small)LEEK – Voor de derde keer op rij is CBS De Regenboog de winnaar van de Leerlingenexcursie van de gemeente Leek.

Burgemeester Hoekstra zou de wisselbeker met de bijbehorende geldprijs van € 100,00 uitreiken, maar door ziekte kon hij helaas niet komen deze taak heeft de wethouder overgenomen. De school mag zelf kiezen waaraan het geld besteed wordt.

 

De Leerlingenexcursie bestaat uit een commissievergadering, een rondleiding bij de brandweer en een opdrachtenwedstrijd met allerlei vragen over de gemeente. De leerlingen van groep 8 van De Regenboog uit Tolbert hebben de opdrachtentest het beste gemaakt en behaalde 41 punten. OBS De Beelen uit Tolbert zat de winnaar op de hielen met 40,5 punten.

 

De activiteit leerlingenexcursie valt onder de Burgerschapsbevordering en geeft kinderen democratisch inzicht. Door het bezoek aan het gemeentehuis en het maken van de opdrachten, komen de leerlingen meer te weten wat een gemeente doet en voor welke zaken ze bij een gemeente terecht kunnen. Mogelijk wekt het hun interesse voor de politiek of een taak bij het brandweerkorps.

 

De rondvraag aan de college- en raadsleden was ook weer een groot succes, mede dankzij het bezoek dat de raadsleden aan de scholen hebben gebracht en de inzet van de leraren. De leerlingen hebben gediscussieerd over het onderwerp vrijwilligerswerk.

 

De leerlingen hebben deze keer thuis een brandveiligheidinventarisatie ingevuld en die ingeleverd bij de brandweer. Van iedere klas waren twee gelukkigen die een brandweermuts of -pet of een brandmelder kreeg.

Tenslotte ontvingen de leerlingen een magazine over het omgaan met geld en het leren budgetteren.

Foto’s: Dirk van de Kamp InfoLeek

Back to top button