Nienoordsrand neemt zelf maatregelen tegen woninginbraken

Politie logoLEEK – De wijk Nienoordsrand werd de afgelopen winter geplaagd door een inbraakgolf. In overleg met de gemeente Leek en de politie Noord-Nederland hebben bewoners maatregelen besproken om deze inbraken te voorkomen.

Tijdens een eerste bijeenkomst in maart van dit jaar is gesproken over de veiligheid van de wijk en hoe deze kan worden verbeterd.

Voorbeelden hiervan zijn extra snoeiwerk waardoor de voordeur beter in het zicht komt vanaf de openbare weg, het aanbrengen van energie zuinige buitenverlichting (al dan niet met sensoren) op donkere plaatsen nabij de woning, het eens vervangen van een lamp welke al langere tijd defect was en het zorgvuldig de woning afsluiten wanneer dit nodig is.

Ook zijn er tips aangereikt hoe met eenvoudige en doeltreffende middelen een schuifpui tegen inbraak kan worden beschermd.

 

Na het eerste overleg is er een werkgroep samengesteld van buurtbewoners, die zelf komt met voorstellen voor het treffen van maatregelen in de wijk. Dit buurtpreventieproject is een praktijkvoorbeeld van hoe inwoners zelf aan de slag kunnen met een probleem in hun wijk of dorp, oftewel burgerparticipatie.

Samen met burgers kan er veel worden bereikt in de strijd tegen woninginbraken. Nu enkele maanden later zijn er goede vorderingen gemaakt door de werkgroep en delen zij hun resultaten met de overige wijkbewoners, gemeente en politie.

   
Back to top button