Brandweer organiseert oefening voor politie Leek

Brandweer oefening met politie-4LEEK – Dinsdagavond heeft brandweer Leek een oefening georganiseerd voor de politie van Leek. Het doel van deze avond is om de politiemensen een goed beeld te geven wat het werk als brandweerman in houd.

Rond 19.30u kwamen ongeveer 19 politiemensen naar de brandweerkazerne in Leek, als eerst is hun verteld wat ze kunnen verwachten deze avond. Daarna zijn ze in 4 groepen verdeeld en hebben ze een brandweer pak aangetrokken. Zij hebben een parcours afgelegd van vier onderdelen waaronder: blussen met one-zeven, hulpverlening na een ongeval, rooklopen en tot slot een deel theorie van bevelvoerder Erik Huisman. De brandweer gaf uitleg over de verschillende situaties waarna de politie het uit mocht voeren.  Wat de politie vooral tegen viel is dat het zwaar werk is en erg warm met zo’n pak aan en een helm op. Na de leuke en leerzame avond is er een groepsfoto gemaakt waarna de politie mensen als verrassing een lading schuim over zich heen kregen. Tot slot is er geëvalueerd in de kazerne met een hapje en een drankje.

Voor het album en het bestellen van foto’s klik hier!

Foto’s: Jordi Haverdings InfoLeek

 

   .
Back to top button