Ouderavond met presentatie over pubers door opvoedkundige Marina van der Wal

LEEK – Veel ouders zien de puberteit van hun kinderen als een lastige opvoedperiode. De ouderraad van rsg de Borgen, vestiging Nijeborg, organiseerde daarom op 7 november een ouderavond met als gastspreker opvoedkundige Marina van der Wal. Gelet op de grote opkomst en de vele positieve geluiden na afloop was deze ouderavond een schot in de roos.

Marina van der Wal is bekend van ‘Puberexpert’ en RTL4’s koffietijd, ze is co-auteur van het boek ‘Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek’ en directeur van stichting ‘Mama weet alles’. In een leuke, onderhoudende én leerzame lezing gaf Van der Wal aan de ouders en teamleden van de Nijeborg tips en tricks over hoe te handelen met pubers in de leeftijd van 10 tot en met 16 jaar.

Als een wervelwind kwam Van der Wal de school binnen lopen en met haar scherpe, humoristische kijk op opvoeden bracht ze menig ouder aan het lachen. Hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt omdat zij door haar ervaring met het omgaan van pubers, de ouders een spiegel voorhield. Positieve energie en dopamine waren de sleutelwoorden en Van der Wal leerde de aanwezigen hoe zij dat gaan toepassen op pubers om het weer gezellig te maken én te houden.

Met een positieve, directe en open benadering had ze al snel een band met haar publiek en regelmatig was er sprake van herkenning en erkenning, wat zorgde voor veel gelach in de zaal. Er werd aan de ouders uitgelegd hoe het brein van een puber denkt en ontwikkelt. Ook het stellen van grenzen en het leren omgaan met tegenslagen en teleurstellingen hoort bij het volwassen worden. Dat de ouders tijdens deze avond door Marina werden bijgepraat over Facebook, Instagram, Twitter, Yellow en Snapchat was hard nodig, want de digitale communicatie speelt een hele belangrijke rol in het leven van de jongvolwassenen.

In haar lezing was zelfs een quiz verweven met negen vragen die de kennis van het publiek over hun pubers op de proef stelde. De gelukkige winnaar van deze kennisquiz ging naar huis met ‘Het enige echte Puberpakket’; een mand vol producten voor de babyjaren tot aan de puberleeftijd.

Van der Wal sloot de avond af door alle aanwezige ouders persoonlijk de hand te schudden en desgewenst de boeken te signeren die zij over dit onderwerp heeft geschreven.

De ouderraad van de Nijeborg kijkt samen met de ouders die aanwezig waren, terug op een zeer geslaagde avond!

 

Back to top button