Frisse maar druk bezochte intocht van Sinterklaas en zwarte pieten in Leek (Foto/video)

LEEK – Zaterdag 18 november is Sinterklaas met zijn zwarte pieten om twee uur per boot aangekomen in de haven van Nienoord.

Hier stonden al vele kinderen met hun papa, mama en opa’s en oma’s te wachten op de komst van Sinterklaas en werden er al volop liedjes gezongen. Aangezien burgemeester Hoekstra op vakantie is had locoburgemeester Hans Morssink de eer om Sinterklaas namens de gemeente Leek te ontvangen. Nadat Sinterklaas en de zwarte pieten allemaal aan wal waren gestapt is men richting De Dam gelopen en gereden waar een groot podium klaar stond.

Optreden RAAK
Nadat de locoburgemeester en sinterklaas een toespraak hebben gehouden heeft discopiet enkele nummers gedraaid die de meeste kinderen goed kennen er werd er ook fanatiek mee gedanst met de danspieten op het podium. De meidengroep Raak! met hun TV programma op het RTL Telekids Mini platform bestaat uit 3 vriendinnen Daan, Nouk en Sharon hebben na de discopiet een optreden gegeven met hun eigen Sinterklaashits maar ook andere bekende Sinterklaasliedjes. Helaas trok er tijdens het optreden een bui over waardoor de paraplu’s de lucht in moesten. Dat mocht de pret niet drukken en vele mensen bleven tot het einde om vervolgens op de foto te gaan met Sinterklaas.

Voor meer foto’s en/of het bestellen er van klik hier.

Foto’s/video: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

Back to top button