Feestweek Zevenhuizen opent met record op de 7 van 7huizen

DSC_0716ZEVENHUIZEN – Traditioneel opent de Zevenhuister feestweek op de vrijdagavond met een prestatieloop over 7 kilometer. De vijfde editie van de 7 van 7 kende dit jaar een record aantal lopers, met internationale deelname.

Voordat al deze lopers aan de start kwamen kon eerst de jeugd laten zien dat de atletiek en met name het hardlopen echt geliefd is. In drie leeftijdscategorieën kwam de jeugd aan de start. De jongsten liepen 300 meter. Vanaf 7 jaar werd over de afstand 1200 meter gelopen, terwijl de oudste basisschooljeugd 3 keer de 600 meter op het Hoofddiep moest afleggen.

Met veel publiek langs de hekken werden klokslag 8 uur de senioren weggeschoten door Burgemeester Hoekstra van de gemeente Leek. Met 301 deelnemers op het parcours door Zevenhuizen werd snel de scheiding van de geroutineerde lopers en recreanten bereikt. Al meteen in de eerste ronde werd duidelijk dat Zevenhuizen zich kon opmaken voor een record op de 7 kilometer. Het was Paul Zwama die het parcoursrecord scherp zette op 21 minuten en 20 seconde.

Alle foto’s zijn te zien op: ttp://www.oypo.nl/6995DE935311088B

Foto’s: Mieneke Zevenberg

Back to top button