Grote brandweerinzet voor brand bij woonboerderij Zevenhuizen

ZEVENHUIZEN – Vrijdagmiddag even na vijf uur is de brandweer opgepiept voor een brand bij een rietgedekte boerderij aan de Oudewijk in Zevenhuizen.

De brandweer van Haulerwijk is met prioriteit 1 ter plaatse gegaan. Aangezien er door het ijs een beperkte hoeveelheid open water bereikbaar is heeft de meldkamer opgeschaald naar middelbrand en is een tweede tankautospuit uit Marum ter plaatse gekomen. Daarnaast zijn er ook twee waterwagens uit Drenthe opgeroepen.

Rondom de kachelpijp was brand uitgebroken in het rieten dak. De brandweer heeft met water de brand geblust en later enkele stukken riet weg gehaald om het goed na te kunnen blussen. Door snel interregionaal optreden was de brand snel onder controle. En kon rond zes uur het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Door deze snelle inzet is de schade beperkt gebleven tot slechts een gedeelte van het dak.

Foto’s: De Vries Media & Romke Notenbomer

 

   .
Back to top button