Sportcentrum Leek strikt wederom bekende volkszanger

LEEK – De sporen die het succesvolle concert van André Hazes + liveband en Vangrail zaterdagavond heeft nagelaten zijn amper opgeruimd of Sportcentrum Leek kondigt met trots het volgende optreden van een Nederlandse volkszanger alweer aan.

Op zaterdag 29 september maakt Tino Martin onder begeleiding van zijn liveband zijn opwachting op de bühne van het Sportcentrum. De 34-jarige zanger timmert de laatste jaren flink aan zijn carrière, met uitverkochte concertzalen tot gevolg. 

Hazes trad zaterdagavond alweer voor de tweede keer in korte tijd op in het Sportcentrum. Drie maanden geleden liet de jonge Amsterdammer zijn repertoire voor het eerst in Leek horen; afgelopen zaterdag deed hij dat nog eens dunnetjes over met zijn eigen liveband. En omdat Hazes ook deze keer optrad voor een uitverkochte zaal, kan de conclusie wel worden getrokken dat het publiek uit Leek en wijde omstreken Nederlandse volksmuziek goed op waarde schat.

Doorbraak
Omdat de avond zo in de smaak viel, heeft de organisatie van Sportcentrum Leek besloten om dit najaar nóg een Nederlandse volkszanger naar het Noorden te halen: Tino Martin. En net als Hazes zal ook hij optreden onder begeleiding van zijn eigen liveband. Het grote publiek leerde de Martin kennen tijdens de Soundmixshow (2002) en Idols (2007), maar zijn echte doorbraak vond vier jaar geleden plaats, toen hij met Jij liet me vallen een regelrechte hit scoorde. Het gelijknamige album leverde een Edison-award op.

Tweede album
Sinds dat succes is Martin een veelgevraagd artiest. Het leidde ertoe dat de zanger in 2016 zijn eerste grote soloconcert kon geven in de Heineken Music Hall en in juni vorig jaar stond hij voor een uitverkocht Ziggo Dome. In diezelfde maand volgde Martin’s tweede album: Hoe ik het zie. Daarmee won hij in februari de Edison Pop 2018. ‘Wat ons betreft mag Tino voortaan in één adem genoemd worden met de allergrootsten uit het genre volksmuziek’, luidde het lovende jurycommentaar.

Early Bird actieprijs
De kaarten voor het optreden van Tino Martin met liveband in Leek zijn van 5 tot en met 31 maart verkrijgbaar voor een Early Bird actieprijs van € 20,00. Daarna zijn de tickets voor de normale prijs van € 25,00 per stuk te verkrijgen. In beide gevallen kan dit via de bekende voorverkoopadressen en de website vanplan.nl.

Back to top button