Schaakclub Leek niet opgewassen tegen Assen

ASSEN/LEEK – Het eerste team van de schaakclub Leek speelde op vrijdag 16 maart tegen het tweede team van Assen, één van de grootste verenigingen van het Noorden. De Leeksters verloren deze uitwedstrijd met 2,5 tegen 5,5 , waarin de volgende partijen gespeeld werden.

Hofstra speelde in een mooie aanvalsstelling niet de juiste zetten en verloor na kwaliteitsverlies. Teamleider Doller trok de stand weer gelijk door met fraai spel een dame te winnen tegen een toren. Arriola en zijn tegenstander kwamen remise overeen toen beiden geen kans zagen voor een winnende voortzetting. Albadeen moest het hoofd buigen nadat de centrumpionnen van zijn opponent vrije doorgang hadden. Huisman had bij een materiële achterstand aanvalskansen, en daarom wikkelde zijn tegenstander af naar een voor hem gewonnen eindspel.

Veldman leek remise te spelen, maar verloor alsnog het lopereindspel toen de Assenaar opdracht kreeg van zijn teamleider om door te spelen. Topspeler Westerlaan zag in een goede stelling een combinatie met een paardschaakje over het hoofd en ging ten onder. Door flitsend spel won Heijnen in de tijdnoodfase een toren en bracht Leek uiteindelijk op 2,5 bordpunten. Assen heeft door deze overwinning weer de koppositie gepakt en Leek staat met 6 wedstrijdpunten op de achtste plaats, met respectievelijk 3 en 4 punten voorsprong op de nummers negen en tien.

In de NOSBO-bekercompetitie is Leek in de kwartfinales uitgeschakeld door HSP/Veendam dat na een spannend slot met 2,5 – 1,5 wist te winnen.  In de Noordelijke Jeugd Competitie doet Leek het erg goed. De kruisfinale werd met 4 – 0 gewonnen door successen van Johnny en Jolie Albadeen, en Remmelt en Tetske Hofstra.

Back to top button