Debutant Dussel houdt het hoofd koel tijdens wedstrijd Leekster Eagles-ZVV Urk

URK/LEEK – Tijdens de bekerwedstrijd tegen ZVV Urk mocht de 18 jarige Delano Dussel zijn eerste wedstrijd voor het eerste team van Leekster Eagles spelen.

Daarnaast had het trainersduo Hoogeveen en Brouwer Marijn Ottens als tweede keeper, terug van weggeweest Erolind Dergutti en Amine Ajouaou.

De eerste helft was Leekster Eagles heer en meester op het veld. Karim Layeb tikte na ruim twee minuten speeltijd de 0-1 op het scorebord. Niet veel later wist Erolind Dergutti de stand te veranderen in een 0-2. Debutant Delano Dussel tekende met een prachtig schot de 0-3 aan. Vlak voor rust was het een speler van Urk die de binnenkant van het doel van Erwin Mensink wist te raken en de stand was 1-3.

Na de rust wist Freddie van der Velde het doel van Urk te raken en het werd 1-4. Na een paar minuten begonnen de spelers van Urk de draai op het veld te vinden en begonnen Leek onder druk te zetten. Dit resulteerde in een 2-4 na acht minuten speeltijd. De druk en spanning werd opgevoerd door de Urkers en Leeksters Eagles begon fouten te maken. Twee minuten later was het wederom een speler van Urk die het doel wist te vinden en het was 3-4. Spanning op de tribune, spanning op het veld. Voor Urk kon het nog steeds. Uiteindelijk enkele seconden voor tijd wist Urk de begeerde gelijkstand te bewerkstelligen en niet veel later was de wedstrijd gespeeld.

Aangezien er bij een bekerwedstrijd een beslissing moet vallen werd er na een paar minuten rust penalty’s genomen. Waar Leekster Eagles de laatste jaren met dit soort wedstrijden aan het kortste einde trekt was het nu net even anders. Erwin wist de tweede bal te keren waardoor de Eagles in het voordeel was. Als laatste in de serie was het Delano die moest scoren. Berekenend en met het hoofd koel wist hij deze belangrijke bal langs de keeper van Urk te trappen. ZVV Urk had het nakijken en Leekster Eagles is een ronde verder in de beker.

Overige spelers Leekster Eagles: Roy de Vries, Fabio de Matos Fernandes, Selwyn Slotegraaf, Luciano Matelussy.

Komende vrijdag 15 september is er een super heerlijk avondje Leekster Eagles in het Sportcentrum Leek.