Leek verschuift Koningsdag-activiteiten

LEEK – In Leek zijn op vrijdag 27 april geen extra Koningsdag-activiteiten van vereniging Volksvermaken Leek-Nietap in verband met het bezoek van de koninklijke familie aan de stad Groningen. De verwachting is, dat vele Leeksters deze dag vroegtijdig richting Groningen zullen vertrekken of de gehele tv-uitzending mee willen maken, omdat de familie nu in ons Groningen is. Hierdoor lopen de organisatoren van de Koningsdag-activiteiten een grote kans veel publiek te zullen missen, hetgeen bijzonder jammer zou zijn voor de inzet van ieder, die er bij betrokken is.

Doet men in Leek dan niets aan festiviteiten. Jazeker wel. Volksvermaken Leek Nietap heeft samen met het 4 mei-comité besloten om herdenken en feesten samen van de grond te tillen. Het 4 mei-comité organiseert zoals gebruikelijk de dodenherdenking in Leek op vrijdag 4 mei en Volksvermaken Leek Nietap neemt de organisatie op zich voor de activiteiten op zaterdag 5 mei. De zaterdag begint met de kindervrijmarkt in de Tolberterstraat en op de Dam. ’s Middags zijn er sportdemonstraties op de Dam door verschillende sportverenigingen. Ook de Brandweer is gevraagd een demonstratie te geven. Muziekvereniging Noordenveld uit Roden verzorgt ’s middags 2x een rondgang door het dorp.

Ook de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt uit de Tolberterstraat heeft zich met haar jaarlijkse rommelmarkt eveneens aangesloten bij de activiteiten van Volksvermaken Leek Nietap en houden deze nu dus ook op zaterdag 5 mei.

Kinderen eventueel met ouders, die mee willen doen met de kindervrijmarkt, kunnen zich vanaf nu opgeven op onderstaand mailadres. Ook voor verdere vragen kan er gemaild worden naar [email protected].

Archieffoto: Wil de Boer/InfoLeek.nl

Back to top button