60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Rieskes-Ipema

ZEVENHUIZEN – Op 24 april a.s. is het echtpaar Rieskes-Ipema 60 jaar getrouwd. Mevrouw Geertje Rieskes-Ipema is geboren aan de (toen nog) Zuiderweg te Tolbert op 24 april 1936 en de heer Mindert (Mint) Rieskes aan de Jan-Gosseswijk in de Wilp op 7 april 1932.

Ze hebben verkering gekregen tijdens een zangevenement op Landgoed Nienoord te Leek. Ze zijn getrouwd op 24 april 1958 in het gemeentehuis in Leek.

Daarna zijn ze gaan wonen op de boerderij aan de Bremerweg waar de heer Rieskes is opgegroeid. De heer Rieskes heeft de boerderij van zijn vader overgenomen en runde samen met mevrouw Rieskes verder de boerderij en inmiddels waren er al een aantal kinderen. Druk zat…

Begin jaren 90 was het genoeg geweest en wilden ze het wat rustiger aan doen. Ze zijn verhuisd naar het het dorp Zevenhuizen en wonen daar naar volle tevredenheid. Een van de zoons heeft de boerderij overgenomen en de heer Rieskes verleent nog iedere dag hand- en spandiensten op de boerderij.

Ook zingen ze beiden nog bij een zangkoor en repeteren wekelijks.

Burgemeester Hoekstra feliciteert het echtpaar op 24 april 2018 om 16.00 uur.

Back to top button