Zevenhuizen presenteert plannen multifunctioneel gebouw

ZEVENHUIZEN – De Stichting MFC7huizen presenteerde dinsdagmiddag 1 mei 2018 aan de gemeente Leek het plan voor een nieuw te bouwen multifunctioneel gebouw in Zevenhuizen.

Al heel lang leeft er in het dorp de wens om een maatschappelijk gebouw te realiseren. De behoefte aan een dergelijk MFC wordt ingegeven door het feit dat er binnen afzienbare tijd verschillende (kerkelijke) gebouwen worden afgestoten of gesloopt, waardoor er weinig accommodaties overblijven voor vergaderingen en (verenigings)activiteiten. Ook sportaccommodaties zijn aan vervanging toe.

Vanuit het dorp Zevenhuizen is het initiatief gekomen om een multifunctioneel gebouw te realiseren. De gemeente ondersteunt het burgerinitiatief en begeleidt het traject, dat zich nu in de ontwerpfase gaat begeven.

 

Back to top button