Inschrijving voor 35ste editie van de Univé Leekster Lente Loop geopend

Nieuw: wandeltocht en framerunning

Leek – Op 18 maart vindt de 35ste editie van de Univé Leekster Lente Loop plaats! Om er dit jaar een extra groot sportief en gezellig evenement van te maken, heeft de organisatie extra activiteiten toegevoegd. Voor jong en oud en voor ieder niveau. Zeker zijn van deelname? De inschrijving is vanaf nu geopend!

Nieuw in 2023 is de wandeltocht. Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 10 of 15 kilometer. De routes beginnen op Landgoed Nienoord, gaan door de Onlanden en eindigen op de feestelijke De Dam in Leek. Ook nieuw is het onderdeel framerunning, een para-atletieksport waarbij de atleet met een running frame verschillende afstanden loopt of rent. De running frame is een sporthulpmiddel, net als een sportrolstoel.

Hardlopen: wedstrijden of recreatielopen voor iedereen
Natuurlijk komen ook de hardlopers tijdens de Univé Leekster Lente Loop volop aan hun trekken. Voor de (atletiek-)jeugd zijn er wedstrijden over 1200 meter. Kinderen uit de basisschoolleeftijd kunnen deelnemen aan de scholierenuurloop, waarbij ze een uur lang ronden lopen met na elke ronde een stempel. Verder zijn er lopen over 5 km, over 10 km en de halve marathon. Hierbij zijn prijzen te winnen voor de snelste drie heren en dames, maar iedere deelnemer krijgt na afloop een mooie herinnering mee.

Feestelijke evenement
Langs het parcours is livemuziek te horen en de start- en finishlocatie wordt weer feestelijk ingericht. De Univé Leekster Lente Loop kan alleen plaatsvinden dankzij support van vele winkeliers en bedrijven in Leek en omgeving. En natuurlijk dankzij de hulp van circa 80 vrijwilligers die zich een dag lang inzetten voor de ruim 1000 deelnemers. Meer informatie over deelname en aanmelding is te vinden op www.leeksterlenteloop.nl.

Clinics voor hardlopers en wandelaars
Het nieuwe jaar goed beginnen? Dat kan met de hardloop- en wandelclinics. Zaterdagochtend 7 januari starten de clinics voor beginnende hardlopers. Onder professionele begeleiding werken deelnemers toe naar deelname aan de 5 kilometer van de Univé Leekster Lente Loop. Tijdens de clinic wordt zowel aandacht besteed aan de theorie, als aan de praktijk. Onderwerpen als looptechniek, ademhaling, schoenen en kleding, voeding, trainingsopbouw en het voorkomen van blessures komen aan bod. Ook krijgt iedere deelnemer een schema mee om thuis te oefenen.

Wandelaars kunnen vanaf de tweede week in januari op woensdag- of zaterdagochtend oefenen in een trainingsgroep. Op zaterdag (10.30 uur – 12.00 uur) is er de FitStap-training, een beweegprogramma van de Wandelbond (KWbN). Dit programma is vooral voor mensen die hun leefstijl willen verbeteren. Een combinatie van een gezonde geest in een vitaal lijf staat centraal. Er is aandacht voor beweegtechnieken, voeding, coaching en cognitieve fitness. Het programma wordt ondersteund met een interactieve app. Het verkrijgen van inzicht, vergroten van het zelfvertrouwen, laagdrempeligheid, haalbaarheid en plezier staat bij FitStap voorop. Aanmelden kan via [email protected].

Op woensdagochtend is de wandeltraining gericht op plezier in het wandelen in de natuur en in een groep. Er wordt gewandeld in verschillende tempo’s, zodat iedere deelnemer in staat is om daarna in een stevig tempo een wandeltocht van een uur (of langer) vol te houden. Deelnemers aan de wandelclinics kunnen gratis deelnemen aan één van de wandeltochten op 18 maart. Aanmelden voor deze wandelclinic kan via https://www.loopgroepnienoord.nl/wandelgroep.

Informatieavond Nienoord
Op 4 januari is ’s avonds een start- en informatiebijeenkomst in Bezoekerscentrum Nienoord. Op de avond wordt het trainingsprogramma toegelicht en maken deelnemers kennis met de trainer/coach. Ook is er een presentatie over voeding voor sporters, verzorgd door Menke Knol. Verder komt Tom Hendrikse uit Assen vertellen over zijn ervaringen en tips bij het buiten sporten.

Hendrikse behoort tot de topmarathonlopers van Nederland met een snelste tijd van 2:13:03. Het programma wordt aan elkaar gepraat door Rolf Huizinga, bekend eventmanager en microfonist in de atletiekwereld. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur tot uiterlijk 21.30 uur. Aanmelden voor de informatieavond op 4 januari kan via deze link.

   
Back to top button