Internationaal topvolleybal op 5, 6 en 7 september in Leek

LEEK – Internationaal topvolleybal begin september in het Groningse Leek! Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september is vice-Europees kampioen Duitsland de tegenstander van het Nederlands Dames Volleybalteam in de strijd om de DELA Trophy. Net als de voorgaande edities is de toegang tot de wedstrijden, met dank aan hoofdsponsor DELA, gratis. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.volleybal.nl/delatrophy.

Op vrijdag zijn alle basis- en voortgezet onderwijs scholen in Leek en omgeving uitgenodigd om de wedstrijd te komen kijken. De basisscholen uit Leek die zich hebben aangemeld kunnen op donderdag 4 september zelfs een bezoekje van de Nederlandse volleybaldames op school verwachten!

Op zaterdag en zondag is iedereen welkom. Naast de wedstrijden zijn er tal van andere sportieve activiteiten te beleven. Drie dagen lang is er bijvoorbeeld Bossaball, een spectaculaire nieuwe sport. Ook komen Europees kampioen beachvolleybal Madelein Meppelink en Wereldkampioen beachvolleybal Alexander Brouwer langs voor een Meet&Greet én clinic. Daarnaast kan er drie dagen lang plezier worden beleefd in de Kidshal met daarin Smashball, blokhoogte meter, levensgroot vier op één rij, Mikado en kleurplaten!

Programma DELA Trophy 2014  
Datum Tijd Wedstrijd Locatie Toegang
Vr. 5 sept 13.00 uur Nederland-Duitsland Sportcentrum Leek (De Schelp) Op uitnodiging
Za. 6 sept 16.00 uur Nederland-Duitsland Sportcentrum Leek (De Schelp) Open
Zo. 7 sept 16.00 uur Nederland-Duitsland Sportcentrum Leek (De Schelp) Open

De trilogie tegen Duitsland belooft een spannende te worden. Hoewel het verschil tussen beide landen op de wereldranglijst negen plaatsen betreft (Duitsland 9e, Nederland 18e), is Oranje bezig aan een internationale opmars. Met het oog op het EK van 2015 in eigen land, werkt de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen toe naar aansluiting bij de absolute wereldtop van dit moment. De wedstrijden tegen Duitsland vormen een goede graadmeter voor waar de ploeg nu, aan de vooravond van het WK van dit jaar, staat. Wil je daar getuige van zijn, reserveer dan tijdig je kaarten: op = op!

   
Back to top button