OWK-CINX formatie bevestigd 1e plaats in 1e klasse in Lelystad

LELYSTAD/OOSTWOLD – Op 28 november stond er voor het vlaggenschip van korfbalvereniging OWK wederom een zaterdagwedstrijd op het programma, ditmaal in Lelystad tegen Exakwa 1.

Voor de CINX-formatie een mogelijkheid om te kijken waar ze staan. Voor aanvang van de wedstrijd stonden de Oostwoldjers ongeslagen bovenaan, en bij winst zou de selectie dus als koploper terug naar Oostwold afreizen.

OWK bleek echter de busreis nog in de benen te hebben bij aanvang van de wedstrijd. Exakwa haalden een hoog schotpercentage, OWK daarentegen begon slapjes. De Lelystadjers openden de score van afstand. In de eerste minuten scoorde OWK nog mee, vooral vanaf 2,5 meter (strafworp en vrije bal). Stand 3-3. Hierna stootte Exakwa door en moest de ploeg uit Oostwold het antwoord schuldig blijven. Door zelf niet goed te verdedigen en slordig aan te vallen kon Exakwa uitlopen naar een 6-3 voorsprong en later naar de grootste voorsprong voor de thuisploeg, 11-6.  Na deze stand werd OWK eindelijk wakker en scoorde gelijk twee mooie afstandschoten. OWK kwam nog op twee doelpunten, maar vlak voor rust liep de thuisploeg opnieuw uit naar een ruststand van 14-11.

In de rust zei coach Michel Daling vooral rustig te blijven. Als OWK verdedigend iets scherper zou zijn, en rust bewaarde in de aanval, zouden de punten mee terug naar Oostwold genomen worden. De Lelystadjers zouden dit schotpercentage en tempo niet de gehele 2e helft kunnen volhouden en zolang wij ons normale niveau haalden zou er niks aan de hand moeten zijn.

OWK kwam sterk de kleedkamer uit met direct twee goals, wederom uit dode spelmomenten. Na tien minuten in de tweede helft wist de CINX-formatie de stand gelijk te trekken en direct de leiding te nemen. Er werd veel beter verdedigd en de eigen aanvallen werden geduldig opgezet. Dit resulteerde zoals gezegd in een voorsprong. Met nog 15 minuten op de klok stond het 17-22 voor de bezoekers. Na nog een kleine stuiptrekking van Exakwa wisten zij de stand nog éénmaal naar twee punten verschil te trekken, maar na deze 21-23 stand liep OWK weer uit. Op een stand van 23-26 floot de goed fluitende scheidsrechter Snitselaar, voor de laatste keer. Al met al niet de beste wedstrijd van het 1e team uit Oostwold, maar wel een verdiende overwinning. Door volwassen en als een team te spelen, kon OWK de punten meenemen naar Oostwold en er volgde een gezellige terugreis waar na een culinaire stop te Joure de avond werd afgesloten.

Komend weekend is de selectie van OWK een weekend vrij in verband met de verjaardag van Sint Nicolaas. De eerstvolgende wedstrijden zijn dan ook thuis in de Rodenburghal op 13 december. OWK 2 en 3 ontvangen dan respectievelijk Wez Handich/DOW 2 en 3. Dit zijn altijd interessante ontmoetingen en zowel OWK 2 als 3 kunnen de punten en dus ook uw steun weer goed gebruiken! Het vlaggenschip van OWK speelt om half 3 tegen KIOS uit Ruinerwold en hoopt in deze wedstrijd de koppositie te verdedigen. We hopen u daarom terug te zien op de 13e december in de Rodenburghal te  Leek!