“Muziek in d’Olle Buurt” met hoboïste Pauline Oostenrijk in de dorpskerk van Tolbert

Tolbert – In de serie “Muziek in d’Olle Buurt” treedt hoboïste Pauline Oostenrijk op zaterdag 14 oktober om 20.00 uur op in de dorpskerk van Tolbert. Zij doet dat samen met studenten van het Prins Claus Conservatorium: Myrthe Egberink, Jents Abma, Famke Wellmann, Geraldina Gaastra, Laura Beloso.

De uit Zuidhorn afkomstige Pauline Oostenrijk was van 1993 tot 2018 solo-hoboïste van het Residentie Orkest in Den Haag. Daarnaast is zij tot 2007 werkzaam geweest als hoofdvakdocente hobo aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Momenteel geeft zij les aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan leerlingen van KunstKwartier, de muziekschool in het Westerkwartier.

Soloconcerten en kamermuziek
Ze speelde solo bij onder meer het Residentie Orkest, de Nederlandse radio-orkesten, Amsterdam Sinfonietta, het WDR Sinfonieorchester, het Salzburger Kammerorchester en het Orchestre d’Auvergne. In 1992 maakte ze haar debuut in Carnegie Hall in New York. Ze is ook actief in de kamermuziek. Ze geeft concerten met de pianist Ivo Janssen, met het Utrecht String Quartet en met haar zus, de sopraan Nienke Oostenrijk. Ze maakte een aantal cd’s met soloconcerten en kamermuziek.

Pauline zal solo Fantasieën van G.P. Telemann spelen, die ze recent op cd zette, maar ook verrassende composities voor meerdere hobo’s.

Programma en tickets
Een verrassend programma met vooral barokmuziek, maar ook muziek uit latere stijlperioden. Pauline zal het programma mondeling toelichten. Kaarten kosten € 12,50 (inclusief koffie/thee in de pauze) en kunnen eventueel gereserveerd worden via e-mail: [email protected].

   
Back to top button