Sparta verliest duel om klassebehoud in Emmeloord

EMMELOORD/ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde de Gebroeders Brink formatie een extra wedstrijd in de strijd om klassebehoud in de Eerste Klasse. De gehele selectie vertrok om 10.00 uur ’s ochtends richting Emmeloord, waar op neutraal terrein tegen EKVA, Eerste Korfbal Vereniging Almere, uit Almere zou worden gespeeld.

Om 12.00 uur werd er ingefloten door de scheidsrechter. Sparta nam de bal uit maar wist niet te scoren uit hun eerste aanval. Ook EKVA moest er even in komen. EKVA nam het voortouw in de eerste helft en wist telkens een voorsprong van twee of drie doelpunten te houden. Sparta wist de eerste helft niet hun niveau te halen en ging met een 6-9 achterstand richting de kleedkamers.

In de rust werd er door coach Jan Willem Venekamp verteld hoe we de tweede helft moesten gaan spelen. Dit namen de spelers mee het veld op. De goals vielen in het begin van de tweede helft aan beiden zijden vlot, maar daarna brak er voor EKVA een doelpuntloze periode aan. Een periode waar de Zevenhuisters dankbaar gebruik van maakte om terug te komen tot één doelpunt verschil. Dit was het moment dat het een echte wedstrijd werd. Er werd door beide ploegen gestreden voor elke bal, waarbij fysieke duels niet uit de weg werden gegaan. In de laatste minuten wist EKVA echter hun voorsprong van één punt te behouden en won zo de wedstrijd met 15-16.

Door dit verlies speelt Sparta volgend jaar weer in de Tweede Klasse. Nu eerst een welverdiende vakantie en op donderdag 6 augustus wordt er weer gestart met de voorbereiding op het seizoen in de Tweede Klasse