LEGiO museum Grootegast opent nieuwe piraten tentoonstelling

Grootegast – Vrijwilligers van het LEGiO museum in Grootegast hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de nieuwe tijdelijke tentoonstelling: LEGO Piraten. Deze tentoonstelling omvat alle door LEGO uitgegeven piratensets. Van de eerste sets uit 1989 tot de allernieuwste: een zeer exclusieve set die alleen in het LEGO House in Billund (Denemarken) verkrijgbaar is. Dat maakt een totaal van bijna 100 sets.

De sets zijn uitgestald op jaartal in de vitrines en zijn gesitueerd in een landschap gebouwd van LEGO. Ook zijn er twee prachtige interactieve vitrines te vinden met daarin levensgrote LEGO piraten, welke door middel van een drukknop in beweging kunnen worden gezet.

Het LEGO® Pirates thema (1989-1990 LEGOLAND® Pirates) werd geïntroduceerd in 1989. LEGO Pirates is een van de eerste LEGO thema’s na de lancering van LEGOLAND Town, Castle, Space en FABULAND® eind jaren zeventig.

Het LEGO Pirates-thema werd erg populair vanwege de focus op het klassieke idee van Caribische piraten die het opnemen tegen soldaten van koloniale rijken en af en toe inheemse volkeren tegenkomen. Een klassiek verhaal van goed en kwaad heeft vuurwapens nodig. Vuursteenpistolen en musketten worden voor het eerst geïntroduceerd.

Dat geldt ook voor LEGO minifiguren met meerdere gezichtsuitdrukkingen met sjofele baarden en dikke snorren, een poot en een haakhand, hoewel de lachende uitdrukking nog jarenlang de scepter zwaait. Ook worden voor het eerst specifieke elementen voor de bouw van grote zeilschipmodellen geïntroduceerd.

De nieuwe expostie duurt van 1 juli 2023 tot 1 mei 2024. Het LEGiO museum is gevestigd in het museumplein Grootegast, entrée tot het museumplein kost € 8,00.

Openingstijden wo/vr 13-17 u, za/zo 10 – 17 u, In vakanties kunnen afwijkende openingstijden gelden.

   
Back to top button