Kinderen springen uit brandende woning aan de J.P. Santeeweg in Nietap (Video)

Stroomstoring & Brand Nietap_0328NIETAP – Om 4:28 uur woensdagmorgen kwam er bij de Meldkamer Noord Nederland een melding binnen van een garage box brand aan de J.P. Santeeweg in Nietap.

Brandweer Leek ging met twee auto’s ter plaatse en zag dat het vuur al erg groot was geworden. Daarop is besloten om op te schalen naar middelbrand om zo nog een extra tankwagen en de hoogwerker uit Groningen er bij te krijgen. Het vuur was erg lastig om onder controle te krijgen dus is uiteindelijk ook nog opgeschaald naar grote brand. Twee kinderen uit het gezin die zich boven in de woning bevonden zijn via het raam naar beneden gesprongen. De 4 personen uit het gezin zijn met onder andere brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Door de brand zijn twee woningen en een schuur totaal verwoest. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Foto’s/Video: Herald Veenstra & Dirk van de Kamp – InfoLeek & Gerwin de Vries – InfoGrootegast

   .
Back to top button