Leekster Eagles onderuit tegen Volendam

VOLENDAM/LEEK – Vrijdagavond moest Leekster Eagles wederom de reis naar Volendam ondernemen. In september moesten de Leeksters al eerder naar het Noord-Hollandse vissersdorp en werden daar toen uitgeschakeld in de eerste bekerronde.

Vandaag waren de adelaren reeds voor aanvang van de wedstrijd enigszins vleugellam. Door blessureleed en ander ongemak ontbrak er een compleet voetbalblok op het strijdtoneel. Met zes selectiespelers en aanvulling van Mohamed Farhaan van Leekster Eagles A1, die vandaag mocht debuteren, wisten de spelers uit Leek zich de eerste 10 minuten in de eerste helft goed te handhaven en werden een aantal kansen gecreëerd maar helaas niet goed benut. Daarna was het Volendam die meer en meer het initiatief nam en uiteindelijk de ruststand 4-0 wist te brengen.

In de tweede helft waren het wederom de Volendammers die, ondanks de druk van de Eagles, vaak met messcherpe counters de bal binnen de palen wisten te krijgen. De eindstand werd uiteindelijk 8-0.
Deze uitslag wil niet zeggen dat de Volendammers het gemakkelijk hadden. Zij moesten zeker knokken om ieder doelpunt te veroveren. Ondanks de toenemende vermoeidheid bij Leekster Eagles door een te krappe bank, werd er tot de laatste minuut gestreden.

Komende vrijdag kan Leekster Eagles, hopelijk met een complete selectie, zich thuis revancheren tegen Zeemacht uit Den Helder; de nummer 4 op de ranglijst.