Televisiekanaal Radio Westerkwartier krijgt subsidie voor professionalisering

WESTERKWARTIER – De gemeente Leek verleent een subsidie van € 7.500,- aan de Stichting Omroep Westerkwartier voor het opzetten van een televisiekanaal.

Deze stichting, beter bekend als Radio Westerkwartier, is erkend als streekomroep voor het Westerkwartier. Eén van de (landelijk vastgestelde) criteria om als zodanig werkzaam te zijn, is het hebben van een televisiekanaal. Daarnaast moet de omroep een interactieve website hebben en social media gebruiken. Ook een professionele structuur voor de redactie is een voorwaarde. Op deze wijze wordt de lokale verslaggeving op een moderne manier vormgegeven.

Voor het aanpassen van de studio en het aanschaffen van de benodigde apparatuur is een financiële bijdrage gevraagd van de gemeenten Leek en Zuidhorn. Eerder al verleenden de gemeenten Marum en Grootegast een bijdrage voor de verbetering van de radio-poot van de omroep. Met deze subsidie verwacht de gemeente Leek een bijdrage te leveren aan de professionalisering van de streekomroep in het Westerkwartier.

Back to top button