Sinterklaas en pieten komen met boot naar Tolbert

TOLBERT – Op zaterdag 24 november is het zover, dan zal Sint ook Tolbert weer bezoeken. De goedheiligman zal feestelijk onthaald worden in ons gezellige dorp.

Ook dit jaar zullen de Sint en zijn pieten rond 14.00 uur per boot via de Tolbertervaart aankomen in de haven van Tolbert (dit is bij de Holm/Hoofdstraat). Voordat de boot aankomt is er in de haven muziek te horen van de Muziekpiet.

Vervolgens zullen Sint en de pieten begeleid worden door diverse voertuigen om een rondtocht door oud Tolbert te rijden om vervolgens om ca. 15.00 uur te eindigen bij de Postwagen.

‘s Morgens zullen er al diverse pieten in het centrum van Tolbert aanwezig zijn om de kinderen van lekkernij te voorzien. De Sint Heeft Stichting Volksvermaken gevraagd om een oproep te doen, en aan alle kinderen te vragen om de Sint en zijn pieten om ca 14.00 uur op te wachten bij de haven van Tolbert aan de Tolbertvaart om daarna na de rondtocht door het dorp met elkaar naar De Postwagen te gaan, natuurlijk mogen de kinderen verkleed komen dit maakt het allemaal nog feestelijker.

U kunt de Sint en zijn pieten natuurlijk ook opwachten bij de Postwagen.

Tussen 15.00 t/m 16.00 uur is er in de Postwagen een groot Sinterklaasfeest waar alle kinderen uit de omgeving welkom zijn.

Oproep van Sint
De Sint zou het fijn vinden als er een aantal kinderen zijn die hem iets willen vertellen over hun bijzondere vriendschap. Natuurlijk mag het ook over je hobby gaan of een gaaf kunstje die je samen met je beste vriend of vriendin kunt.

Of heb je ruzie met je beste vriend of vriendin en wil je zeggen dat het je spijt. Sint houdt er nu eenmaal van dat ruzies bij worden gelegd. Lijkt dit je leuk stuur dan een mailtje (of je ouders mag natuurlijk ook) naar [email protected]

Zet in het mailtje of je wel of niet aanwezig bent bij het Sinterklaasfeest in Tolbert.  Vermeld een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.

Back to top button