Ike Stubbe opent expositie ‘Beeldig Autist II’ in de biblitoheek in Leek

Leek – Op 9 juni om 15.30 uur opent Ike Stubbe haar expositie ‘Beeldig Autist II’ in de biblitoheek in Leek. Een expositie van beeldend werk van Ike gecreëerd na haar diagnose van ASS (autisme spectrum stoornis) level 2.

Onder begeleiding heeft ze leren omgaan met haar autisme. Hierdoor was de in 2000 afgestudeerde aan de Academie Minerva, weer in staat om te focussen op het maken van eigen werk en werk in opdracht. Ike: “Ik heb besloten om telkens wanneer ik met verf werk zoveel mogelijk het gevoel van en de gedachte aan liefde hoog te houden.” 22 Jaar na haar afstuderen heeft Ike haar eerste solo-expositie gerealiseerd in de Roomsterborgh te Leek: ‘Autist in Beeld’. De huidige expositie is een vervolg hierop.

Lezing ‘Leven met autisme’ 14 september om 19.30 uur
Ike vertelt over wat een autist in het dagelijkse leven tegenkomt. Welke aspecten zijn functioneel voor persoon en maatschappij. En welke niet? Waarom wordt bij vrouwen toch zo vaak een verkeerde of late diagnose gesteld? In de lezing vertelt Ike over wat tot dusver bekend is over verwerking door het autistische brein. Ze zal voorbeelden geven aan de hand waarvan ze het afwijkende gedrag kan uitleggen.

Ike gebruikt haar eigen ervaringen om helder te krijgen waarom een juiste diagnose zo belangrijk is. En wat er mogelijk is als iemand met autisme de juiste begeleiding krijgt. Ze zal de lezing afsluiten door dieper in te gaan op het getoonde werk in de bibliotheek in Leek.

   
Back to top button