Hondenpoep aan kinderwagen

LEEK/ZEVENHUIZEN – Sandra en Peter uit Zevenhuizen zijn de trotse ouders van baby Jordi. Als het mooi weer is, maken ze graag een wandelingetje met de kinderwagen, onderweg hun trotse bezit showend aan belangstellende dorpsgenoten.

Thuisgekomen rijden ze de kinderwagen hun pas opgeknapte huisje binnen. Shit, hondenpoep aan twee wielen van de wagen en een bruine streep op hun nieuwe vloerbedekking. Wat een gezellig wandelingetje had moeten worden eindigt met een stevig portie balen.

 

Ze snappen niet waarom hondenpoep niet wordt opgeruimd. Gelukkig hebben ze de gemeenteraad van Leek achter zich staan, want die heeft een streng hondenpoepbeleid vastgesteld.

Er staat sinds 15 april een boete van € 130,00 op het niet opruimen van hondenpoep binnen de bebouwde kom. Het niet bij zich hebben van een opruimmiddel levert al een boete op van € 95,00. Mensen die opruimmiddelen bij zich hebben en de poep direct opruimen, zijn overigens niet strafbaar.

 

Het is verplicht een hond aan de lijn te hebben, een opruimmiddel bij zich te hebben en poep op te ruimen. Deze maatregel geldt binnen de bebouwde kom van alle dorpen in de gemeente Leek en op het landgoed Nienoord. Buiten de bebouwde kom en op speciale uitlaat- en losloopzones gelden deze strenge regels niet.

Back to top button