RTV Noord taxatiedag Kunstschatten in borg & rijtuig Museum Nienoord in Leek

LEEK – Is het kunst? Of kan het weg? Het porseleinen beeldje dat je ooit eens op de rommelmarkt hebt gekocht. “Waar is het gemaakt? Hoe oud is het? Maar vooral, wat is het waard?” RTV Noord is op zoek naar de mooiste schatten die de Groningers bezitten.

Zondag 29 September vindt er een taxatiedag plaats in in het borg & rijtuig Nienoord museum in Leek. Iedereen vanaf 12 jaar kan de taxatiedag bezoeken en zijn schatten laten taxeren. Het is de bedoeling dat er bijzondere kunst- of cultuurvoorwerpen worden meegenomen naar deze dag, maximaal drie stuks per persoon. De voorwerpen worden door professionele taxateurs getaxeerd en op waarde en herkomst beoordeeld. De entree bedraagt € 3,00.

Er zijn zes taxateurs aanwezig met ieder hun eigen specialiteit zoals schilderijen of juwelen. ‘Moomba! Media’ filmt in samenwerking met RTV Noord de taxaties deze dag. Rob van Dam is de presentator van Kunstschatten en zal bijzondere verhalen en/ of voorwerpen er uitlichten. Het programma wordt iedere zaterdag uitgezonden op TV Noord.

De bezoekers zijn welkom vanaf 10.00 uur, de taxatiedag eindigt om 16.00 uur.

Nienoord 1
9351 AC Leek

   
Back to top button