Aandacht voor Week van Zorg en Welzijn in Westerkwartier

WESTERKWARTIER – De Week van Zorg en Welzijn vindt plaats van 11 tot en met 16 maart 2019. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen hun deuren en laten zien wat werken in zorg en welzijn is.

In deze week kunnen belangstellenden meelopen met zorg- en welzijnsprofessionals en kennis maken met het werk in een zorginstelling.

Westerkwartier
In het hele land vinden evenementen over leren en werken in de zorgsector plaats volgende week. Ook in de gemeente Westerkwartier organiseren diverse zorginstellingen activiteiten. Zo houden onder meer woonzorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast en woonlocatie Briljant in Zuidhorn open huis en kunnen belangstellenden speeddaten bij De Zijlen in Leek en Tolbert en in Het Zonnehuis in Zuidhorn. Met speeddaten komen de belangstellenden op een laagdrempelige en effectieve manier in gesprek met zorg- en welzijnsorganisaties.  Een overzicht van alle activiteiten met locaties, data en tijden is te vinden op www.wzwnoord.nl.

Gemeente Westerkwartier
De gemeente Westerkwartier vindt goede zorg belangrijk. Daarom besteedt de gemeente ook aandacht aan deze Week van Zorg en Welzijn. Wethouder Bert Nederveen van Welzijn,  Wmo en Werk en Inkomen onderstreept het belang van aandacht voor deze week en het werken in de zorg: “De zorg heeft mensen nodig. De behoefte aan personeel in de zorg is groot, ook in het Westerkwartier. Ik roep inwoners dan ook op deze week de kans te grijpen en een kijkje te nemen in de deelnemende zorginstellingen in onze gemeente en bij de diverse activiteiten, die zij organiseren.”

Wethouder Bert Nederveen bezoekt zelf maandag 11 maart De Schutse in Leek en donderdag  14 maart woonzorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast. Donderdag 21 maart gaat hij naar de Buurthuiskamer in Zuidhorn en in Aduard.

Back to top button