Woningmarktonderzoek, komende week vragenlijst op de mat

WESTERKWARTIER – In de regio Groningen-Assen verhuizen elk jaar meer dan 10.000 mensen naar een andere woning. De gemeenten in de regio willen graag beter begrijpen welke overwegingen en keuzes inwoners daarbij maken.

Daarom laten zij bureau KAW en I&O Research hier onderzoek naar doen. De uitkomsten helpen om plannen voor bestaande en nieuwe woonbuurten beter af te stemmen op de wensen van toekomstige verhuizers.

Inwoners die in de afgelopen vijf jaar in of naar de voormalige gemeente Leek of Zuidhorn zijn verhuisd, kunnen deze week een vragenlijst ontvangen. Daarin kunnen zij aangeven welke keuzes zij hebben gemaakt bij het zoeken van een woning. Ook kunnen ze aangeven of zij de woning hebben gevonden die zij zochten.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. “Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de gemeente plannen kan maken die aansluiten op de wensen van alle inwoners.”  Meedoen kan tot en met 12 mei. Onder de deelnemers worden een iPad en 20 bol.com-bonnen verloot.

Back to top button