OWK weet niet uit vormcrisis te geraken

DRACHTEN – Zaterdag 5 oktober trad het vlaggenschip van korfbalvereniging aan tegen kv Drachten. Drachten staat bovenaan met een keurig doelsaldo, en zit in een goede flow. OWK daarentegen staat in de onderste helft van de ranglijst en voldoet nog niet aan de verwachtingen. Een wedstrijd voor de ploeg uit Oostwold om te laten zien waar het toe in staat is.

OWK begon scherp en fanatiek aan de wedstrijd, en dit werd niet op prijs gesteld door de arbiter. Dit resulteerde in veel vrije ballen voor Drachten. Blijkbaar speelde Drachten ‘cleaner’ dan OWK, want OWK mocht het minder vaak proberen vanaf 2,5 meter. OWK kon de eerste helft geen potten breken en had vaak eenschots-aanvallen. De ploeg van Jeha Mulder schoot niet met scherp en pakte weinig rebounds. De kleedkamer werd opgezocht met een tussenstand van 10-7.

Na rust probeerde OWK meer controle te krijgen door wat statischer te gaan spelen. Dit lukte aanvankelijk, de roodwitten kregen iets meer controle op de wedstrijd. Vlak voor het laatste fluitsignaal was het verschil nog maar 1 doelpunt, en de ploeg moest risico nemen omdat de wedstrijd anders uitgespeeld zou worden door Drachten. Er werd een kans weggegeven van dichtbij, en helaas zat het mee voor de thuisploeg. Het verschil was nu twee en dit kon OWK niet meer goed maken. Einduitslag 19-17.

Na teleurstellend verlies van het eerste en tweede team, moeten de koppen bij elkaar. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Zowel 1 als 2 speelt tegen NKC uit Nijverdal op het eigen terrein in Oostwold. We hopen natuurlijk weer op de steun van het publiek!