Wedstrijdverslag CVVO – VEV’67

De voorbereiding:

Nadat in juli de voorbereiding op het nieuwe seizoen al was begonnen en de resultaten in de oefenwedstrijden, dan wel bekerwedstrijden, goed te noemen waren stond er op 5 september 2015 de eerste wedstrijd op het programma die om het eggie ging. De eerste wedstrijd van deze competitie was een uitwedstrijd tegen CVVO uit Lemmer die jaarlijks meedraait in de subtop van de tweede klasse. Een ploeg die meestal niet meedoet om het kampioenschap maar het eventuele titelkandidaten behoorlijk lastig kan maken. In de eerste wedstrijd van de competitie is dit niet aan de orde en willen beide elftallen natuurlijk een goede start maken. De eerste wedstrijd van het seizoen beginnen met een zege is een lekkere binnenkomer en daarom was VEV’67 gebrand op een goed begin net zoals CVVO, dat ook natuurlijk is in de eerste thuiswedstrijd. Nadat de broodjes waren verorberd, soep zat er deze keer niet in, werd er in een grote bus koers gezet richting Lemmer. Na enig oponthoud, zo was er een file, werd Lemmer aangedaan en konden de spelers direct de kleedkamer in voor de bespreking van kersverse trainer Luitzen Nijboer en zijn assistent Age Wim van der Zee. Na de tactische uiteenzetting werden de spieren losgegooid bij een matig temperatuurtje voor de tijd van het jaar. Ondanks de temperatuur was het een prima weertje voor een wedstrijd waarbij de stevige wind misschien nog wel voor verrassingen kon zorgen. Na de warming-up begonnen de volgende spelers aan de wedstrijd.

Klaas Kleiker ( GK ), Wessel van der Galien, Ton Baan, Robin Elderman, Joachim Wiegman, Thijs Tjoelker, Jeffrey Visser, Koert Thalen, Rense Dijk, Gerhard van den Berg ( C ), Vincent de Koning, Marco Soeten, Cedric Eeuwema.

De wedstrijd:

Nadat de pupil van de week de 1-0 niet op het scorebord wist te zetten, hij schoot in het zijnet, kon de wedstrijd beginnen. Het begin van de wedstrijd was nerveus voor beide teams al had Rense Dijk na 5 minuten een kopkans maar gleed de aanvaller weg op het gladde veld en was de kans verloren. Na dit hachelijke moment voor CVVO kwam CVVO beter in de wedstrijd en speelde de uitploeg niet al te goed. Er was veel miscommunicatie en ook waren de inspeelballen niet altijd even goed. CVVO was op dat moment misschien wel de gevaarlijkste ploeg met hier en daar een mogelijkheid maar echt gevaarlijk was het niet voor de goal van Klaas Kleiker. Dit had ook wel te maken met de laatste eindpass van CVVO die niet altijd even goed was. Het venijn zat eigenlijk in de laatste vijf minuten van de eerste helft waarbij CVVO een hoekschop mocht nemen. De hoekschop zeilde over de in de rug geduwde Klaas heen waarna de bal terug gelegd werd met het hoofd. Voor de doelmond was er een ouderwetse scrimmage waarbij VEV’67 maar ternauwernood een doelpunt kon voorkomen.

Na dit moment was VEV’67 in de slotminuten van de eerste helft dicht bij een doelpunt. Een aanval over links via Gerhard van den Berg leidde tot balbezit voor Jeffrey Visser die de bal keurig klaarlegde voor Enrico Wardenier die hard uithaalde. De bal werd al dan niet met de hand uit het doel gehouden maar de referee weigerde een pingel te geven en gaf een hoekschop. Uit de hoekschop belandde de bal opnieuw voor de linker van Enrico die opnieuw zijn schot met de hand uit het doel zag verdwijnen. Ook nu volgde er geen fluitsignaal voor een pingel. Hierna was het gedaan met de eerste helft en werd de kleedkamer opgezocht. In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en beseften de spelers wel dat het in de tweede helft beter moest en dat de duels gewonnen moesten worden. Met goede moed werd de tweede helft tegemoet gezien, zeker nu het windvoordeel in VEV’67 was.

Na het fluitsignaal van de scheids voor de tweede helft was duidelijk dat VEV’67 nog steeds een moeizame wedstrijd speelde en waren de eerste kansen er voor CVVO dat een schot rakelings naast zag gaan aan de veste van de VEV’67 goalie. In deze fase was CVVO de gevaarlijkere ploeg maar miste het scherpte voor de goal om de kansen ook daadwerkelijk te verzilveren. Zo had het in de 65ste minuut 1-0 moeten staan maar de spits bij de tweede paal wist de lage voorzet niet achter Klaas te krijgen die met een cruciale redding de 0-0 op het scorebord hield. Niet veel later was CVVO opnieuw dichtbij maar opnieuw lag de doelman van VEV’67 in de weg. Enrico en Rense werden gewisseld voor Marco Soeten en Vincent de Koning. Rond de 70ste minuut kwam VEV ineens dan toch op een 0-1 voorsprong. Een slim balletje van Koert Thalen op Jeffrey Visser gaf de aanvaller de gelegenheid om zijn man te omspelen en tegendraads in te schieten achter de verstijfd staande goalie van CVVO. Dit betekende de 0-1 en wellicht de zege in een wedstrijd die waarschijnlijk op 1 doelpunt beslist zou worden.

Na de 0-1 probeerde CVVO het uiteraard nog wel en werd er een spits in gebracht die later met rood kon inrukken na een vermeende elleboog op de goed spelende Robin Elderman. Met tien tegen elf moest de buit binnen zijn en had Gerhard van den Berg een grote kans nadat hij zichzelf erdoor had gefrummeld maar zijn schot werd knap gepakt door de goalie die ook de rebound van Vincent wist te keren. In de blessuretijd, CVVO speelde alles of niets, had Koert Thalen het duel in het slot moeten gooien. Na een prachtige aanval in de counter werd Koert via een een-tweetje met Gerhard vrijgespeeld voor de keeper maar ontbeerde het Koert aan het overzicht om de kans te benutten. Zijn inzet werd met de benen gekeerd door de doelman die het nog even spannend hield. In de extra tijd van de blessuretijd, er werd lang doorgespeeld, probeerde CVVO het nog wel maar het verdedigingsblok van VEV’67 gaf niets meer weg zodat na 5 minuten extra speeltijd de scheidsrechter het welletjes vond en de wedstrijd naar het land der fabelen floot.

De nabeschouwing:

Na het laatste fluitsignaal was er vreugde binnen het VEV’67 kamp omdat een moeizame wedstrijd toch winnend werd afgesloten. Ook was de mening er wel dat CVVO misschien ook wel een puntje had verdiend en de gasten goed wegkwamen na een wedstrijd die op 0-0 leek te eindigen maar dus toch door VEV’67 gewonnen werd. Jeffrey was vanzelfsprekend de gevierde man met zijn winnende doelpunt. De rode kaart van de invaller van CVVO werd nog teruggehaald en dat was toch wel een beetje zwaar gestraft. In het duel maakte de invaller zich wel breed en raakte Robin ook wel maar geel was meer dan genoeg geweest.

Na alle feestvreugde werd de terugreis aanvaard en werd er gekeken naar volgende week wanneer de eerste thuiswedstrijd op het programma staat. Tegenstander is dan Zuidhorn, een derby zeg maar. Voor een goed vervolg van deze wedstrijd roep ik alle supporters weer op om VEV’67 luidkeels aan te moedigen. Aftrap is om 15.00 uur. Voor nu zeg ik maar weer tot dan en opnieuw de kreet,