Allerbeste pompoenpitten van het Westerkwartier op de Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK – Zaterdag 4 mei wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Op deze dag worden er pompoenpitten uitgedeeld zodat u  aan de wedstrijd deel kunt nemen om tijdens de markt van oktober de prijs in ontvangst te nemen voor de grootste pompoen van het Westerkwartier. Deze wedstrijd organiseren we samen met ANJA’S POMPOENENBOERDERIJ te Zevenhuizen. Zaterdag dus de pompoenpitten, en dan heeft u tot oktober de tijd om de pompoen te kweken tot een joekel. U krijgt een zakje mee met 2 pompoenpitten met een handleiding hoe u het beste te werk kunt gaan.

Uiteraard staan op de markt allerlei heerlijke, verse en creatieve streekproducten. DE POFFERTERY is weer present op de markt. Vanwege de tropische temperaturen de laatste tijd, heeft ze een heerlijke tropische jam bij zich met ananas, banaan en mango. Ook de pompelmoesjam is een heerlijke pure jam van grapefruit met mango. Deze keer heeft VILLA VELDZICHT lekkere verse advocaat van eende eieren te koop, lekkere soep, en tomatensausen, voor uw gemak voor pasta en pizza. Ook wat moestuinplantjes, zoals peper, paprika, tomaat, en aubergine ontbreekt bij haar niet. Bij NATUURLIJK AFKE ook dit keer weer heerlijke , ambachtelijke jam.

En voor de 1-persoonshuishoudens zijn er ook 1/2  potjes. Mocht u liever nog kleinere potjes, dan kunt u kiezen voor minipotjes: er zijn kadoverpakkingen van 3 potjes, of u maakt zelf een keuze uit de ” grabbelton”. Zo heeft u wel de heerlijke smaken maar in een kleinere verpakking. En natuurlijk zijn er ook nu 6 soorten aarbeienjam. HET LEKKERE WINKELTJE staat er natuurlijk ook weer met div. droge worst soorten, droge worst met: peper, walnoot, Beerenburg en nog heel veel meer smaakjes gemaakt in eigen keuken. Uiteraard kunt u ook op onze markt eieren halen voor een heerlijk ontbijt voor een goeie start van de dag.

Mocht u trek hebben in een ijsje tijdens het rond lopen op de markt, dan bent u zeker op het goeie adres, want vanaf deze maand staat RIANNE’S BOERDERIJ IJS met lekkere ijsjes voor u klaar, Kinderen kunnen gratis een ijsje gaan halen onder begeleiding van een volwassene. Ook heeft ze bakken mee van een halve liter tot een liter ijs mee om aan u te verkopen, zodat u ook thuis kunt genieten van al dit lekkers.

Het wordt nog gezelliger, omdat Kees en Cobie samen op hun accordeon vanaf ongeveer 11u00 leuke liedjes te horen gaan brengen tijdens dat u de boodschappen binnen haalt op onze markt.

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse streekproducten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

Kom daarom ook naar de markt zaterdag, 4 mei voor een gegarandeerd goed begin van uw weekend.

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een lijst van de standhouders treft u aan op onze website http://streekproductenmarktnienoord.nl.

Back to top button