Korfballers OWK naar Westbroek voor uitwedstrijd tegen Dos

UTRECHT/LEEK – Afgelopen zaterdag mocht OWK afreizen naar Westbroek voor de wedstrijd tegen Dos. Deze wedstrijd stond in eerste instantie gepland in het paasweekend, maar omdat Tessa Lap toen het WK U19 in Leeuwarden speelde (en daar ook wereldkampioen werd), werd de wedstrijd verplaatst naar dit inhaalweekend.

Dit leek gunstig voor de ploeg uit Oostwold want toen men aankwam in Westbroek bleek dat er veel spelers mistten bij de thuisploeg. Als OWK de verdedigende afspraken zou nakomen, zouden de twee punten mee terug genomen moeten worden naar het net iets kleinere Oostwold.

Echter deed OWK precies het tegenovergestelde. De verdedigende afspraken werden verre van nagekomen en dit resulteerde in een achterstand in de rust: 12-10. De tweede helft zou het echt anders moeten om nog aanspraak te maken op de winst. OWK liet zich het tweede bedrijf van een andere kant zien en verdedigde scherper waardoor Dos nog maar viermaal tot scoren kwam. Echter kon er niet uitgelopen worden doordat de schoten moeilijk vielen. Met nog een minuut te spelen stond het 16-15 en het leek erop dat OWK terug moest zonder punten. Gelukkig liet de ploeg het zover niet komen en was het Arjan Kiewiet die met een laatste schot toch nog een punt in de wacht sleepte. Een gemiste kans voor de ploeg uit Oostwold.

Komende week heeft OWK een druk programma. Dinsdag mag er nogmaals afgereisd worden naar Gorredijk om het restant van de bekerwedstrijd tegen LDODK te spelen. Daarna zal SKF zaterdag op bezoek komen in Oostwold. OWK heeft nog wat goed te maken tegen de ploeg uit Veenendaal dus zal weer alles uit de kast halen. Wees welkom!

Back to top button