Dramatische eerste helft nekt Sparta

Zevenhuizen –  Afgelopen zaterdag speelde de Zoutman-formatie thuis tegen ROG uit Groningen. De Zevenhuisters weten dat ze nacompetitie moeten gaan spelen en kunnen deze wedstrijd als extra voorbereiding gebruiken. Na het voorstellen van beide teams en de pupillen van Sparta E2 floot scheidsrechter Houtstra voor het begin van de wedstrijd.

Sparta opende via een afstandschot de score in de wedstrijd. Daarna was het vooral ROG wat de klok sloeg. Sparta kwam er zowel aanvallend als verdedigend niet uit. Bij 4-12 wisselde coach Moric van der Lei, vlak voor rus, twee spelers van vak. Hij hamerde in de rust erop dat het écht beter moest de tweede helft!

Inhaalslag
Na rust opende ROG de score, maar was het Sparta dat langzaamaan ging bouwen aan een inhaalslag. De scores vielen om en om, maar met nog een kwartier op de klok in MFC de Molenstreek keek het nog altijd tegen zes doelpunten verschil aan. Bij 15-21 was het Rood-Zwart dat de klok sloeg, en werden er 6 goals gemaakt, waar ROG en maar 2 tegenover wist te zetten… Echter was het weer Sparta dat zichzelf te kort deed en ROG ging er met de 20-23 winst vandoor.

Zaterdag 2 april zal Sparta de laatste competitiewedstrijd spelen, in Groningen tegen De Parabool (13:35uur). Waarna het zich mag gaan opmaken voor de nacompetitie op 9 april (thuis) en 16 april (uit) tegen Harich!