Leekster Eagles – Fermonia Boys in Sportcentrum Leek

LEEK – Vanavond stond de eerste wedstrijd in de play-offs om promotie naar de eredivisie op het programma. De Boys van Fermonia uit het zuidelijk gelegen Roermond kwam op bezoek in Leek. Beide teams hadden in hun divisie een periode gehaald en waren op de 2e plaats geëindigd.

In het begin was het voor beide team nog wat aftasten. Het veldspel was aardig in evenwicht en beide teams kregen hun kansen. De grootste was voor Fermonia Boys maar de goals bleven vooralsnog uit.

Zo halverwege de eerste helft begonnen er her en der al wat irritaties te ontstaan. Zo kon je dus merken dat er wat op het spel stond vanavond. Deze irritaties leverde 2 gele kaarten op, voor ieders 1. Leek kreeg in deze fase wel meer grip op de wedstrijd en had een licht veldoverwicht. Ook de kansenverhouding begon door te slaan in Leek’s voordeel.

Het venijn van de eerste helft zat hem dit keer weer in de staart. Door een ongelukkige eigen goal van Martijn Alssema leek het erop dat we met 1-1 gingen rusten. Daar dacht Leek anders over want direct vanaf de aftrap maakte Amine Ajouaou de 2-1. Nadat Dave Fermond van Fermonia zijn 2e gele kaart had gekregen en dus rood mocht Freddy zelfs nog voor rust via een 10 meter bal aanleggen voor de 3-1 en slaagde daarin.

De strijd in 2e helft ging gewoon door waar het in de eerste mee was geëindigd want al snel kon een 2e speler van Fermonia inrukken met een 2e gele kaart. Zo ook kon de trainer van Fermonia inrukken na commentaar op de leiding. Het voetballende gedeelte lag in de 2e helft toch echt bij de Eagles. Ze kregen kans op kans om de score uit te bouwen maar faalden soms hopeloos in de afwerking.

De mooiste misser kwam op naam van Marvin van Wijk die met een stift de keeper verschalkte maar de bal op de lat zag terechtkomen. Zo bleef het toch oppassen dat Fermonia niet met een counter zomaar weer kon scoren maar gelukkig stond Erwin Mensink een paar keer goed op zijn post.

Gelukkig voor Leek wist Petrit Hoxhaj nog 1 keer het net te vinden zodat Leek met een 4-1 overwinning volgende week afreist naar het zuiden des land. De overwinning had hoger moeten zijn maar dit is een goede basis voor een plaats in de volgende ronde van de Play-offs.