Markt en Museum op winters Nienoord

LEEK – Museum Nienoord en de Streekproductenmarkt Nienoord bundelen komende periode hun krachten om zo ook in de winter te zorgen voor activiteit op het landgoed.

In de maanden december, februari, maart en april vindt op iedere eerste zaterdag van de maand een streekproductenmarkt plaats in de Tuinhal van Museum Nienoord.

Museum Nienoord en de Streekproductenmarkt ontwikkelen dit winterprogramma om bezoekers van het landgoed in aanraking te brengen met de rijkdom aan voedsel, streekproducten en historie van Leek en omgeving.

Omdat in de winter het aanbod van verse producten afneemt, wordt de markt aangevuld met kramen rondom een wisselend thema zoals ‘Gezellig Tafelen’, ‘Creativiteit’, ‘Kunstzinnige streekproducten’ en ‘Brocante’. Op deze manier kunnen ook makers van niet-eetbare streekproducten deelnemen en ontstaat er een aantrekkelijk en afwisselend aanbod van producten, dat uitnodigt tot herhalingsbezoek. Uiteraard is er ook gelegenheid voor bezoekers om ter plekke wat te eten en te drinken in het marktcafé.

De eerste winterstreekproductenmarkt vindt plaats op 7 december a.s. Het thema is dan ‘Gezellig Tafelen’. De markt is geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Bezoekers die voor of na het doen van inkopen een bezoek willen brengen aan het museum ontvangen korting op de museumentree.

Agenda streekproductenmarkt

7 december            Gezellig Tafelen
1 februari               Creativiteit
1 maart                  Kunstzinnige streekproducten
5 april                     Brocante

Back to top button