Controle garageboxen op diverse industriegebieden in Leek door politie en gemeente

Leek/Westerkwartier – Samen met gemeente Westerkwartier en handhaving heeft de politie dinsdagavond een integrale controle gehouden van garageboxen.

Deze controle was vooral gefocust op verschillende industriegebieden in de gemeente. Dit ter opsporing en voorkoming van mogelijke strafbare feiten. Er werd gekeken naar de (type) materialen wat in deze boxen opgeslagen lag en mogelijke activiteiten die hiermee te maken hebben. Wat de resultaten zijn van deze controle is (nog) niet bekend. Woensdag aan het einde van de middag maakte Politie Groningen bekend dat er dinsdag 10 aanhoudingen gedaan zijn in een lopend onderzoek. Mogelijk dat het onderzoek in het Westerkwartier hier mee te maken heeft. Meer hierover lees je hieronder:

Noord-Nederland – Meerdere onderzoeken naar ondermijnende criminaliteit hebben geleid tot de aanhouding van tien personen in Drenthe, Friesland en Groningen. Op dinsdag 10 oktober zijn op verschillende locaties in Noord-Nederland invallen gedaan waarbij een werkend drugslab, zwaar professioneel vuurwerk en chemicaliën bestemd voor de productie van synthetische drugs zijn aangetroffen. Een van de locaties waar een inval is gedaan is gelegen in Bovensmilde.

De verschillende ondermijningsonderzoeken zijn gericht op georganiseerde criminaliteit in soft- en harddrugs, vuurwerkhandel en witwassen. Naar aanleiding van de onderzoeken zijn er verschillende doorzoekingen in onder meer bedrijfsloodsen en woningen geweest.

In de onderzoeken trof de politie diverse soorten drugs aan, waaronder cocaïne en hennep, ongeveer 2000 kilo vuurwerk en werd er beslag gelegd op voertuigen en goederen van waarde.

Tien aanhoudingen
De politie heeft tot op heden tien personen in meerdere plaatsen in Drenthe, Friesland en Groningen aangehouden. Het onderzoek loopt nog volop en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. Vanwege het onderzoeksbelang kan de politie op dit moment niet verder ingaan op locaties of het onderzoek.

   
Back to top button