Geslaagd Drie Provinciën Gongschaaktoernooi in De Balkhoeve

LEEK – Het door de schaakclub Leek op vrijdag 28 april georganiseerde  Drie Provinciën Gongschaaktoernooi, was in meerdere opzichten geslaagd te noemen. Voor veel schakers is deze variant,  waarbij op commando verplicht gezet moet worden, een boeiende afwisseling op de normale schaakpartijen.

Het schaken in viertallen maakt dat er sprake is van een teamprestatie en dat de partijen links en rechts derhalve vliegensvlug gevolgd worden. Met ruim 45 schakers van clubs uit Groningen, Friesland en Drenthe werd het een gezellige avond en waren de pauze’s tussen de zes ronden voor veel mensen niet lang genoeg. Sportiviteit is een belangrijk element van het Gongschaken, maar aan het einde van de avond waren er wel degelijk prijzen voor de teams met de beste resultaten. De A-poule werd voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen door “Raspaardjes en Knol”, waarvan de meeste schakers uitkomen voor Oostermoer.

Het team van HSP, met ex-Leekster Johan Scharft in de gelederen, werd op geringe afstand tweede. Winnaar van de B-poule werd het team CABAHAJO, ook al voor het merendeel leden van de schaakclub Oostermoer. Zij versloegen in de finale het team van de schaakclub Roden. Voor Leek deed, naast Leek 1 en 2, tevens een team van belangstellenden en ex-leden mee. De schaakclub Leek heeft, gelet op de enthousiaste deelnemers, aangekondigd het Gongschaaktoernooi in 2018 weer te zullen organiseren.

   
Back to top button